Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

ZA SEDAM DANA LEGLO 15.000 EURA: Dalilu Dragojević fanovi OBASIPAJU PARAMA, evo i kako!

Najveći izvor prihoda sada?

Dalila Dragojević je dobro unovčila to što je u petoj sezoni rijalitija Zadruga bila neverna suprugu Dejanu Dragojeviću, kako na njegove, tako i na oči milionskog auditorijuma.

Osim što je u finalu “Zadruge 5” zauzela visoko drugo mjesto, Dalila je ubrzo dobila angažman na televiziji kao i svoju emisiju, a počela je i da zarađuje od društvenih mreža, i to vrtoglave sume novca.

Kako prenosi “Kurir”, Dalila je samo u prošloj nedelji na TikToku zaradila 15.000 eura i na ovoj društvenoj mreži navodno zarađuje više od svih poznatijih javnih ličnosti u našem regionu.

Ona već neko vrijeme snima sa poznatim i manje poznatim TikTokerima, pa tako gotovo svakodnevno ona i do nevjerovatnih 20 sati snima lajvove na Tiktoku kako bi imala visoki nedeljni skor.

Čini se da je Dalili ovo postalo najveći izvor prihoda za sada, a stručnjak za društvene mreže objašnjava kako se dolazi do zarade na TikToku.

– Na Tiktoku se može zarađivati već sa 1.000 pratilaca, ali je bitno da je osoba čiji je nalog bude starija od 18 godina. Postoje prihodi direktno od Tiktoka i prihodi od brendova koji se reklamiraju. Kada se premaši iznos od 1.000 pratilaca, može se početi sa objavljivanjem prenosa uživo i tokom prenosa uživo, onaj koji se snima može primati poklone, tj. giftove. Ovi pokloni predstavljaju virtuelni novac, koji se kasnije može prebaciti na lični Pejpal račun, dok Tiktok uzima polovinu tog novca. Za osobe koje imaju preko 10.000 pratilaca otvara se veći broj opcija. Inače, samo preko jednog lajv uključenja tiktokeri mogu zaraditi i preko 200 eura, dok pojedini na nedeljnom nivou rade lajvove i preko desetine sati! Npr. Dalila, koja ima skoro 125.000 pratilaca, nekad se snima i 20 sati tokom dana, pa i ne čudi što je za nedelju dana bogatija za čak 15.000 eura – objašnjava stručnjak za “Kurir” pa nastavlja:

– Ko npr. ima 30 miliona pratilaca, može da zaradi između 18.000 i 30.000 dolara po objavi. Procena se zasniva na broju pratilaca i angažovanja. Nadoknada se obično ugovara s brendom prije nego što se krene dalje s partnerstvom. Nova alternativna opcija za zaradu je putem virtuelnih poklona na Tiktoku koji se mogu unovčiti za pravi novac. Za ovu opciju maksimum koji možete povući dnevno je 1.000 dolara. I dalje vrlo velika suma. Virtuelne poklone možete zaraditi samo emitovanjem videa uživo, što je mogućnost dostupna samo onima sa 1.000 pratilaca. Ako su korisnici posebno zadovoljni vašim video-snimkom, mogu poslati poklone kao savjete. Svaki poklon vrijedi određeni broj novčića. Tako ruža vrijedi jedan novčić, panda pet, “lav beng” 25, krema za sunčanje 50, “povraćanje duge” 100, “plešimo zajedno” 599, muzička kutija 2.999, a “superstar” 5.000 novčića – dodaje on.

Svi korisnici ove tzv. novčiće moraju da kupe pravim novcem.

– Zatim koriste ove novčiće za kupovinu poklona, koje će dati drugim korisnicima Tiktoka. Tako prosječan paket u Srbiji za zamjenu novca u Tiktok novac za kupovinu poklona iznosi od 148 do 36.580 dinara. Pokloni dobijeni u lajvu mogu se pretvoriti u dijamante, a oni se mogu unovčiti. Dijamanti vrijede 50% vrijednosti novčića: 100 novčića jednako je 50 dijamanata; 50 novčića jednako je 25 dijamanata. Svaki dijamant vrijedi pet centi. Ako imate 100 dijamanata, možete ih unovčiti za 50 dolara. Međutim, Tiktok takođe zadržava 50% onoga što zaradite, tako da, ako ste zaradili dijamante u vrijednosti od 50 dolara, zadržavate samo 25 dolara. Tako se može povući zarađeni novac tek kad se dostigne 100 dolara, ali se ne može povući više od 1.000 dolara na dnevnom nivou – završava sagovornik za gorenavedeni list.