Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

PRIJE SPAVANJA OBAVEZNO NAMAŽITE VRAT CRNIM LUKOM I OSTAVITE PREKO NOĆI DA DJELUJE: Ruski ljekar se kune u ovaj prirodni lijek za štitne žlijezde

Ruski ljekar dr Igora Knjazkina iz Sankt Peterburga preporučuje luk u liječenju štitne žlijezde.

Uveče, prije odlaska u krevet, uzmite glavicu crnog luka i presijecite je na dvije polovine, tako da sok curi iz njih. Laganim, kružnim pokretima, izmasirajte vrat na području štitnjače ovim polovinama crnog luka, prvo jedan režanj, pa onda drugi.

Zatim, bez ispiranja vrata, lezite u krevet, da ovaj sok djeluje preko noći. Ovo je jednostavan način, kojim se potpuno prirodno podstiču funkcije štitne žlijezde.

crni-luk-750x430

Doktor Oleg Torsunov savjetuje svima, koji imaju problem sa štitnom žlijezdom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žljezde, da pomognu svom oboljelom organu tako što će – pjevati!

On kaže da su štitna žlijezda i uopšte, cijeli endokrini sistem, tijesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi.

Štitna žlijezda boluje kod osoba koje snažno proživljavaju sve što im se događa, koje na loše postupke drugih odgovaraju sa osjećajem duboke povrijeđenosti i ogorčenja. Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, sakupljaju se u štitnoj žlijezdi i ona počinje bolovati. Emocije moraju biti pokretne.

Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija pjevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma.

Doktor Torsunov kaže:

“Pjevajte. PJevanje će učiniti da popuste emocionalne stege u štitnoj žlijezdi. Čvorići u štitnjači nestaće sami od sebe. Pjevajte vesele pjesme, bez obzira na to kakve probleme imate i kako ste raspoloženi”.