Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

PO JEDAN LIST ČUVARKUĆE TREBATE JESTI SVAKO JUTRO: Rezultati su šokirali i lječnike

Ova čudesna biljka raste svuda: po stjenama, zidovima, krovovima, kući u saksijama. Čuvarkuća ne traži mnogo (samo dovoljno sunca), a pruža dosta.

Poznato je koliko je čuvarkuća djelotvorna za razne kožne probleme, međutim, retko ko zna da je vrlo efikasna i kada se jede. Rezultati će šokirati i ljekare.

Osim što je čuvarkuća dobra za imunitet, njeni sviježe zdrobljeni listovi ili svježe iscjeđen sok blagotvorno djeluju na čireve, bradavice, rane i opekotine, sunčeve pjege, kurje oči, kao i na bolna mjesta nastala od gihta ili uboda insekta.

Evo šta se događa ako čuvarkuću umjesto obloga pojedemo.

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito djelotvorna ako se kombinuje s medom. Ova kombinacija odlična je za jačanje imuniteta, lošeg varenja, čista, a posebno je dobra za zatvor.

500gr meda pomješajte sa 300 g isjeckanih svježih listova čuvarkuće, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučuje se da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete apsolutno ništa.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma.

Podrazumjeva se – kao i kod ostalih alternativnih lijekova, prije konzumiranja treba se konsultovati sa odabranim ljekarom.