Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

DANAS POČINJE NAJJAČI PUN MJESEC U 2022. GODINI: Jednostavan ritual koji privlači novac, zdravlje i ljepotu

Jesenji pun Mjesec imaće veliki uticaj na naše ponašanje.

Merkur je u retrogradnom hodu od 10. septembra do 2. oktobra i kreće unazad iz znaka Vage, da bi se nakratko vratio u znak Djevice (23. septembar, gdje će ostati do kraja retrogradnosti i zadržati se do 11. oktobra).

Mjesečeve mene imaju snažan uticaj na naše ponašanje, pa često osjećamo nervozu i razdražljivost, a lunarni kalendar ima uticaj na sve segmente našeg života. Tako u odnosu na period punog Mjeseca možemo da planiramo mnoge svoje aktivnosti, od poslovnih odluka, emotivnih početaka, putovanja, iskrenih razgovora. Jesenji pun Mjesec pojaviće se 10. septembra, a astrolozi savjetuju da odložimo sve planove i donošenje odluka zbog jake retrogradnosti. Posebno će biti pogođena sljedeća tri znaka Zodijaka: Bliznaci, Djevica i Riba.

Stručnjaci savjetuju da ovaj nalet energije iskoristimo na najpozitivniji način, i da se posebno okrenemo zdravlju. Takođe, ovo je vreme da se oslobodimo svih prepreka za rast i napredak. Najbolja motivaciona rečenica za ovaj zadatak je “neka ode sve što mi ne pripada”. 

Astrolozi savetuju da večeras pripremite Mjesečevu vodu i isprobate ritual za privlačenje zdravlja, ljepote i novca. Pola litre, filtrirane vode sipajte u čistu teglu i ostavite je preko noći na prozoru ili terasi tako da bude izložena Mjesečevoj svetlosti. Kada se probudite uzmite nekoliko gutljaja, pijuckajte je, s vremena na vreme, tokom dana i pritom intenzivno razmišljajte o svojim zdravim životnim navikama. Ako želite da je koristite za njegu ljepote, sipajte je u bočicu sa raspršivačem i tokom dana, povremeno, njome ovlažite lice i ruke.

Šta još treba da uradite u noći punog Mjeseca?

Opuštajuća kupka uz eterično ulje može pomoći da se oslobodite negativnih misli i osjećanja. Prema vjerovanju, važno je i da u noći punog Mjeseca budete zahvalni, iako je imate probleme.

Astrolozi savjetuju i da je pun Mjesec vrijeme kada treba da se posvetite svom izgledu. Ukoliko vam je vrijeme za frizera, ošišajte se upravo kada je pun Mjesec. Vjeruje se da će u tom slučaju kosa brže da raste i bude zdravija. 

Pogledajte i kad je pun, kad mlad Mjesec, a kad prva i posljednja četvrt do kraja 2022. godine

Septembar

Pun Mjesec (uštap) 10. septembar u 11.59č.
Posljednja četvrt 17. septembar u 23.52č.
Mlad Mjesec (mladina) 25. septembar u 23.54č.

Oktobar

Prva četvrt 3. oktobar u 02.14č.
Pun Mjesec (uštap) 9. oktobar u 22.54č.
Poslednja četvrt 17. oktobar u 19.15č.
Mlad Mjesec (mladina) 25. oktobar u 12.48č.

Novembar

Prva četvrt 1. novembar u 07.37č.
Pun mjesec (uštap) 8. novembar u 12.02č.
Mjesec četvrt 16. novembar u 14.27č.
Mlad Mjesec (mladina) 23. novembar u 23.57č.
Prva četvrt 30. u 15.36č.

Decembar

Pun Mjesec (uštap) 8. decembar u 05.08č.
Posljednja četvrt 16. decembar u 09.56č.
Mlad Mjesec (mladina) 23. decembar u 11.16č.
Prva četvrt 30. decembar u 02.20č.

Izvor: Lepa&Srećna