Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

NJIMA ĆE SE ŽIVOT TOTALNO TRANSFORMISATI OD 29. APRILA: Spremite se na GUBITKE – evo zašto je ovaj datum velika prekretnica

Retrogradni Pluton trajaće od 29. aprila do 8. oktobra i donijeti nam sasvim novu životnu fazu u kojoj se oslabađamo prošlosti.

Pluton započinje svoje retrogradno putovanje 29. aprila. Ovo je ujedno i poslednji put da će se Pluton kretati retrogradno u znaku Jarca. Kako se ovo putovanje bude bližilo kraju, njegove lekcije će se samo intenzivirati.

Dan nakon što se Pluton počne kretati retrogradno, imamo prvu pomračinu 2022. godine – delimičnu pomračinu Sunca i mlad Mjesec u Biku.

Pomračine uvijek predstavljaju promjenu i transformaciju i često otključavaju vrata viših stanja svesti. Zajedno s Plutonovim retrogradnim kretanjem definitivno imamo snažnu energiju koja će se provlačiti kroz veći dio sezone pomračina.

Pluton se kreće sporo, putujući samo kroz nekoliko stepeni zodijaka svake godine. Ovo sporo kretanje znači da Pluton ima vremena da stvarno uđe duboko u pouke, učenja i darove koje donosi svakom stepenu zodijaka.

Kad god se planet kreće polako, kao Pluton, njegovo retrogradno kretanje često je ono koje ne primećujemo toliko na svjesnom nivou.

Retrogradnost se događa kada se čini da se planeta kreće unazad od naše tačke gledišta ovdje na Zemlji, ali kako se Pluton gotovo ne pomjera, ovo prividno kretanje unazad nije ono koje stvarno možemo videti previše jasno, bar ne svojim očima.

Ipak, dok su Plutonovi pokreti spori na površini, na skrivenim slojevima, u našem eteričnom telu i u našoj podsvesti, energija se kreće snažno. Drevni astrolozi su verovali da kada planeta uđe u retrogradno stanje putuje kroz podzemni svet ili našu podsvest, otkrivajući skrivene poruke, tajne i stvari koje se skrivaju u senkama.

Pluton se smatra gospodarom podzemnog svijeta, tako da to pojačava energiju sjenke. U izvjesnom smislu, sam čuvar podzemnog svijeta pozvan je da pogleda svoje vlastite senke, svoje ignorisane intuitivne poruke i vlastitu podsvest kako bi iskorjenio sve ono što je nepotrebno i za šta više nema mjesta.

Pluton je transformativna sila i vlada ciklusom smrti i ponovnog rađanja. Dok je u Jarcu naporno radi na donošenju promena u moćne korporacije, vlade, davno uspostavljene financijske institucije i svet velikih preduzeća – sva područja koja su dotaknuta kombinacijom Plutona i Jarca.

U našim životima, ulazak Plutona u retrogradno kretanje, vrijeme je kada možemo da razmišljamo o vlastitom transformativnom putovanju.

Posljednje retrogradno kretanje Plutona završilo u oktobru 2021. godine pa razmislite kako ste se od tada transformisali? Kako ste iskoristili energiju Plutona da se suočite sa svojim senkama i izađete jači i preporođeni?

Pluton otjelotvoruje proces smrti i ponovnog rađanja. Uvek je prisutan u onim trenucima u životu kada prolazimo kroz proces transformacije.

Tamnije, bolnije strane ovih transformativnih putovanja ponekad nam mogu privući pažnju pod retrogradnim Plutonom. Iako postajemo osjetljiviji na njih i na to kako su nas promijenile, takođe nam omogućuju da dobijemo jasnoću i snagu kada se radi o tome koliko smo daleko stigli.

Ako ste u prethodnim mjesecima donijeli velike odluke koje su vam promenile život, možda ćete shvatiti da vam se otkrivaju novi uvidi ili će vam možda biti potreban novi način pristupa stvarima.

Promjena, završeci i ideja gubitka uvijek mogu biti zastrašujuća stvar, ali zapamtite, energija Plutona je često suptilna i delikatna. Njegovi spori pokreti daju nam vremena za prilagođavanje, vrijeme za tugovanje i vrijeme da zastanemo i shvatimo šta treba da učinimo.

Vreme retrogradnog Plutona daje nam priliku da polako i postojano čistimo put, iznova protresemo stvari koje stagniraju i nastavljamo napredovati na našem putovanju.

Do trenutka kada Pluton ponovno krene direktno, imat ćemo puno jasnije razumevanje našeg sljedećeg poglavlja.

Oslobodite sve sjenke iz svoje prošlosti koje doprinose blokadama ili boli, otpustite ono što više nije u vašoj kontroli, zakoračite u svoju moć i bićete spremni za početak nove faze života.

Novi.ba/Alo.rs