Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

29. APRILA SE SVE MIJENJA – EVO ŠTA SLIJEDI: Potpuni preokret, evo šta ovaj datum znači

Pluton započinje svoje retrogradno putovanje 29.4., koje će trajati do 8.10.2022..

Ulazak Plutona u retrogradno kretanje vrijeme je kada možemo razmišljati o vlastitom transformativnom putovanju. Sada se otkrivaju novi uvidi i možda će biti potreban novi pristup stvarima. Ovo je naša prilika da polako i postojano čistimo put, iznova protresemo stvari koje stagniraju i nastavimo napredovati na našem putovanju. Do trenutka kada Pluton ponovno krene direktno, imat ćemo puno jasnije razumijevanje našeg sljedećeg poglavlja na uvijek stalnoj cesti transformacije.Pluton započinje svoje retrogradno putovanje 29. travnja/aprila. Ovo je ujedno i posljednji put da će se Pluton kretati retrogradno u znaku Jarca. Kako se ovo putovanje bude bližilo kraju, njegove lekcije će se samo intenzivirati.

Dan nakon što se Pluton počne kretati retrogradno imamo prvu pomrčinu 2022. godine – djelomičnu pomrčinu Sunca i mlad Mjesec u Biku.

Pomrčine uvijek predstavljaju promjenu i transformaciju i često otključavaju vrata viših stanja svijesti. Zajedno s Plutonovim retrogradnim kretanjem definitivno imamo snažnu energiju koja će se provlačiti kroz veći dio sezone pomrčina.

Pluton se kreće sporo, putujući samo kroz nekoliko stupnjeva zodijaka svake godine. Ovo sporo kretanje znači da Pluton ima vremena stvarno duboko ući u pouke, učenja i darove koje donosi svakom stupnju zodijaka.

Kad god se planet kreće polako, kao Pluton, njegovo retrogradno gibanje često je ono koje ne primjećujemo toliko na svjesnoj razini.

Retrogradnost se događa kada se čini da se planet kreće unatrag od naše točke gledišta ovdje na Zemlji, ali kako se Pluton gotovo ne pomiče, ovo prividno kretanje unatrag nije ono koje stvarno možemo vidjeti previše jasno, barem ne svojim očima.

Za naše treće oko, međutim, to je druga priča, jer se ono aktivira pod retrogradnim Plutonom. Dok su Plutonovi pokreti spori na površini, na skrivenim slojevima, u našem eteričnom tijelu i u našoj podsvijesti, energija se kreće snažno.Drevni astrolozi su vjerovali da kada planet uđe u retrogradno stanje putuje kroz podzemni svijet ili našu podsvijest, otkrivajući skrivene poruke, tajne i stvari koje se skrivaju u sjenama.

Pluton se smatra gospodarom podzemnog svijeta, tako da to pojačava energiju sjene. U izvjesnom smislu, sam čuvar podzemnog svijeta pozvan je da pogleda svoje vlastite sjene, svoje ignorirane intuitivne poruke i vlastitu podsvijest kako bi iskorijenio sve ono što je nepotrebno i za što više nema mjesta.

Pluton je transformativna sila i vlada ciklusom smrti i ponovnog rađanja. Dok je u Jarcu naporno radi na donošenju promjena u moćne korporacije, vlade, davno uspostavljene financijske institucije i svijet velikih poduzeća – sva područja koja su dotaknuta kombinacijom Plutona i Jarca.

U našim životima, ulazak Plutona u retrogradno kretanje vrijeme je kada možemo razmišljati o vlastitom transformativnom putovanju.

Posljednje retrogradno kretanje Plutona završilo je u listopadu/oktobru 2021. pa razmislite kako ste se od tada transformirali? Kako ste iskoristili energiju Plutona da se suočite sa svojim sjenama i izađete jači i preporođeni?Pluton utjelovljuje proces smrti i ponovnog rađanja. Uvijek je prisutan u onim trenutcima u životu kada prolazimo kroz proces transformacije.

Tamnije, bolnije strane ovih transformativnih putovanja ponekad nam mogu privući pažnju pod retrogradnim Plutonom. Iako postajemo osjetljiviji na njih i na to kako su nas promijenile, također nam omogućuju da dobijemo jasnoću i snagu kada se radi o tome koliko smo daleko stigli.

Ako ste u prethodnim mjesecima donijeli velike odluke koje su vam promijenile život, možda ćete shvatiti da vam se otkrivaju novi uvidi ili će vam možda biti potreban novi način pristupa stvarima.

Promjena, završetci i ideja gubitka uvijek mogu biti zastrašujuća stvar, ali zapamtite, energija Plutona je često suptilna i delikatna. Njegovi spori pokreti daju nam vremena za prilagodbu, vrijeme za tugovanje i vrijeme da zastanemo i shvatimo što trebamo učiniti.Vrijeme retrogradnog Plutona daje nam priliku da polako i postojano čistimo put, iznova protresemo stvari koje stagniraju i nastavljamo napredovati na našem putovanju.

Do trenutka kada Pluton ponovno krene direktno, imat ćemo puno jasnije razumijevanje našeg sljedećeg poglavlja na uvijek stalnoj cesti transformacije.

Oslobodite sve sjene iz svoje prošlosti koje doprinose blokadama ili boli, otpustite ono što više nije u vašoj kontroli, zakoračite u svoju moć i bit ćete spremni za početak nove faze života.