Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

NAJMOĆNIJI LIJEK ZA SINUSE PRAVI SE OD 2 SASTOJKA: Evo šta trebate uraditi navečer prije spavanja, SVE ĆE PROČISTITi

S prvim jakim vjetrom i hladnim danima vraćaju se muke svima onima koji pate od čestih upala sinusa. Glavobolje su obavezni pratilac sinusitisa, kod kojeg često ne pomažu ni najjači lijekovi, piše Srbija Danas.

Sinusna infekcija se pojavljuje kada sinusi nateknu, što spečava prirodno cijeđenje, što vodi do bola, pritiska i poteškoća s disanjem.

Prirodni lijek za sinuse sa renom

Uveče, prije spavanja, staviti na toplu ringlu kašiku narendanog korjena rena. Prekriti glavu većim peškirom, nagnuti se i udisati dim. Ponavljati postupak najmanje 5 dana uzastopno.

Recept sa vinskim sirćetom i renom

Preporuka je da svježi ren narendate i prelijete vinskim sirćetom, a potom stavite u flašu od pola litre i zatvorite. Smjesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Kada istekne ovaj rok, nekoliko puta tokom dana preko otvorenog grlića boce udišite isparenja pet minuta.

Istom tečnošću natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris rena u sirćetu reši sinusitisa i neprijatnih glavobolja. Jedno od rješenja je i da naribate 50 grama rena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da provri. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je peškirom i udišite paru.