Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

Trikovi zahvaljujući kojima nećete provesti cijelu jesen svezane kose

Vlaga je poznata kao najveći neprijatelj svake frizure, pa ne čudi što u ovom razdoblju obično idemo linijom najmanjeg otpora, pa kosu obično vežemo u nespretnu punđu ili visoki rep. Iako nemamo ništa protiv ovih frizura, s vremena na vrijeme želimo promjene i nešto posebnije frizure, a kako bismo to omogućili, nije naodmet imati pri ruci nekoliko izvrsnih trikova koji će zadržati baš svaku kosu na mjestu!

Da bi se kosa uspješno opirala vlagi, važno je održavati vlagu u kosi, a za to je idealan regenerator za kosu. Regeneratori koje nije potrebno ispirati najbolji su izbor za brzo rješenje protiv uvijanja, ali uvijek možete koristiti svoj standardni regenerator, tako da ga ne ispirete u potpunosti, već ostavljate malu količinu na vrhovima kose. Nadalje, pažnju treba obratiti i na sušenje kose, pa prije nego što posegnete za sušilom za kosu, pustite da se kosa barem malo osuši na zraku. Vrući zrak iz sušilice značajno isušuje kosu koja tada snažnije reagira na vlagu u zraku.

Nakon sušenja kose, njegujte je preparatima na bazi ulja ili serumima koji djeluju na folikule dlake kao zaštitni film. Serumi i ulja sprečavaju prodor vlage i uvijanje kose. Nanesite vrlo malu količinu na krajeve kose i dobro je počešljajte cijelom dužinom. Ono što će vam također biti korisno su sprejevi protiv uvijanja ili sprejevi protiv kovrčanja koji su specijalizirani za sprečavanje prodora vlage u kosu, štiteći ih tako od uvijanja. Ove sprejeve najbolje je nanositi na vlažnu kosu kako biste izbjegli ljepljiv i suh osjećaj!