Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

Svinjska mast kao narodni lijek

Ovu hranu ne morate koristiti samo u pripremi hrane.

Osim tradicionalne poznate primjene u prehrani, mast se koristi i za liječenje određenih bolesti. Nešto što je neophodno je čišćenje svinjske masti u devet voda. Što to znači? To znači da se mast 9 puta ispire vodom, tj. postupak treba ponoviti onoliko puta koliko bi masnoća bila idealna.

Rješavanje ginekoloških problema
Svinjska mast se često koristi kada žene imaju upale jajnika, kao i neugodne izlučevine. Uz ovaj tretman potreban vam je tampon od sterilne gaze koja se umoči u svinjsku mast koja se opet opere u 9 voda jer je to uvijek početak. Koristi se držanjem u rodnici tijekom noći, a liječenje bi trebalo trajati tjedan dana.

Svinjska mast kao lijek protiv kašlja i bronhitisa
U djece se često koristi kao lijek protiv kašlja i bronhitisa. Vrlo je lako pripremiti, napravi se oblog za grlo i to je najučinkovitiji. Treba biti oprezan i ne smije se koristiti ako dijete ima temperaturu. Također pomaže u liječenju prehlade i kihanja.

Svinjska mast kao lijek protiv hemoroida
Jedna od najneugodnijih stvari su hemoroidi i ljudi su ih se vrlo teško riješiti. Jedan od načina je svinjska mast. Nanosi se na bolno mjesto i može puno pridonijeti smanjenju, ako ne i potpuno sprečavanju svrbeža, osjećaja jakog peckanja, crvenila i upale.

Svinjska svinjska mast
Ako već dugo imate problem s prištićima koji vam ne daju mira i koji nikada ne nestaju – pokušajte lice ili dio tijela na kojem se prištići pojave premazati svinjskom mašću. Svinjska mast se koristila u narodnoj medicini za ispucale pete, laktove, pa čak i suhe ruke.

Svinjska mast je idealna za kosu
Ako se borite sa suhom kosom – mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast za kosu kažu da im je kosa postala puno lepršavija i bujnija. Tretman je vrlo jednostavan – mast treba nanijeti na kosu prije pranja, odnosno na prljavu kosu. Nakon pranja, pošaljite kosu s kamilicom, tj. čaj od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Svinjska mast u kremama za lice
Postoje i kreme koje se pripremaju kod kuće. Budući da svinjska mast nema baš lijep miris, dodaje joj se soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao.

Mast od akni i strija
Kao prirodni lijek, svinjska mast je također idealna za strije i akne. Žene koje su tek rodile često imaju problema sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neugodan miris svinjske masti može se neutralizirati miješanjem s drugom kremom, a zatim se dobro utrlja na mjestu gdje se nalaze strije. To bi trebalo primjenjivati ​​sve dok su strije, tj. koristite ih cijelo vrijeme dok ne nestanu.

Rješavanje problema sa sinusima svinjskom mašću
Bolovi koji se javljaju zbog sinusa nekim su ljudima doslovno nepodnošljivi. Trebali biste isprobati nekoliko metoda, a jedna od njih je liječenje svinjskom mašću. Pomoću čepića za uši nanesite mast na nosnice i zatvorite ih. Dok leži na leđima, mast bi trebala postići svoj puni učinak i ublažiti katastrofalnu bol koju uzrokuju sinusi. Moguće je ponoviti ovaj postupak nekoliko puta dnevno.