Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

Piramida zdrave prehrane

Umjerenost i ravnoteža presudni su za kvalitetu organizma i linije, a raznolika i zdrava hrana upravo je ono što nam u tome pomaže.

Tjelesna aktivnost

Svakodnevna tjelesna aktivnost od 30 minuta više je nego poželjna u održavanju zdravog duha i jačeg imunološkog sustava. Dakle, hodajte, izbjegavajte dizalo, bavite se nekim sportom, vozite bicikl pored rijeke, a ako vremenski uvjeti to ne dopuštaju, jednostavno se upišite na aerobik ili sve aktualniju Zumbu.

Žitarice

Ova kategorija uključuje hranu poput kruha od cjelovitih žitarica, tjestenine, riže i slično. Žitarice je dopušteno konzumirati čak šest do jedanaest puta dnevno.

Povrće

Poželjno je konzumirati dva do tri obroka u svježem ili kuhanom obliku. Izvorom energije smatra se povrće poput kukuruza ili krumpira, kao i tamnozeleno lisnato povrće i crveno poput mrkve.

Voće

Preporučuju se dvije do tri porcije voća dnevno koje bi trebalo biti raznoliko. Voće poput jabuka, šljiva, naranči, borovnica ili grejpa zadovoljit će dnevne količine koje savjetuju stručnjaci.

Meso i mahunarke

Konzumirajte meso s niskim udjelom masti. Preporučuju se dva obroka mesa, mesnih proizvoda i mahunarki dnevno. Imajte na umu da prehrana uključuje hranu koja sadrži visoku razinu omega 3 masnih kiselina poput npr. riba (losos, haringa ili pastrva).

Mliječni proizvodi

Vrijedan izvor kalcija koji nam je svakodnevno potreban za rast, razvoj i održavanje koštane mase. Konzumirajte mlijeko i mliječne proizvode sa smanjenim postotkom masti.

Masti

Mudro ograničite upotrebu zasićenih masnih kiselina. Inače, masti koje dolaze iz izvora hrane poput ribe, orašastih plodova i biljnih ulja prirodni su izvor vitamina E i nezasićenih masnih kiselina, što znači da povoljno djeluju na zdravlje.

Slatkiši

Grickalice i slatkiši jedan su od najvećih neprijatelja tanke linije, zbog čega su na samom vrhu piramide namirnica koje su najviše izložene pretilosti. Strogo ograničite njihov unos.