Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

Mitovi i istine o horoskopskim znakovima

Pročitajte šest mitova o pojedinim horoskopskim znakovima:

  1. Lavovi su drski i hrabri
    Ovaj horoskopski znak se općenito smatra bahatim, smjelim, voli se praviti važan i agresivan. Međutim, mnogi pripadnici ovog znaka su sve samo ne. Jedna od karakteristika koja ih krasi je blaga priroda koja se ne želi nametati drugima.
  2. Licemjerni Blizanci
    Još jedna velika zabluda koja prati ljude rođene između 21. maja i 21. juna je licemjerje i to samo zbog njihovog simbola. Karakteristika Blizanaca je vrlo laka i brza prilagodljivost situacijama, zahvaljujući izuzetnoj inteligenciji koju posjeduju, ali to ne znači da su licemjerne ili, još gore, podijeljene ličnosti.
  3. Jarci su dosadni
    Mit o tome da je dosadan i smiren odnosi se na ovaj znak Zodijaka, a kada je posao u pitanju, pedantan je i profesionalan. Ove karakteristike zapravo nisu loše, ali ono što se uvijek prešućuje je da su Jarci mnogo strastveniji od većine ostalih likova.
  4. Ovan voli prkositi
    Zabluda vezana za Ovna je da vole prkositi, biti bučni, agresivni i neugodni. Ovan može imati više energije, ponosa i strasti od ostalih pripadnika Zodijaka, ali sigurno se ne može generalizirati da posjeduju gore spomenute osobine.
  5. Škorpioni su osvetoljubivi
    Zbog simbola koji ih predstavlja u Zodijaku, Škorpionima je suđeno da nose veliki teret. Uglavnom su povezane s najgorim osobinama, poput ljubomore, osvete, manipulacije, a odnose se i na loše ljude kojima ne treba vjerovati. Srećom, ove osobine su samo mit, a njihovi susjedi najbolje znaju kakvi su pripadnici ovog znaka.
  6. Vodenjak je neosjetljiv
    Ljudi rođeni u ovom znaku uglavnom se varaju jer su potpuno bez emocija i ne brinu previše za druge, već samo žure ka ostvarenju svojih ideala. Ono što mnogi ne vide je da su takvi samo da bi se zaštitili, budući da su previše emotivni.