Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

Hodanje je put ka dobrom zdravlju

Suvremeni tj. Moderni način života veže sve više ljudi na jedno mjesto, tj. za stolicu upravo zato što se rad u velikom broju slučajeva izvodi iz sjedećeg položaja i nema toliko potrebe za fizičkim pokretima.

U prošlosti se čovjek mnogo više kretao i više koristio noge, prvenstveno u svrhu potrage za hranom. Ne smijemo zaboraviti da je hodanje put do zdravlja i da pozitivno utječe na fizičko i mentalno stanje organizma.

Svakodnevno hodanje omogućuje nam najsigurniji put do zdravlja tijela i duha i pruža izvrsnu kondiciju. Uživajte u šetnji i svakodnevno produžujte život laganim šetnjama.

Tijelo puno bolje funkcionira s hodanjem, tvari se bolje razmjenjuju, hrana brže sagorijeva, smanjujući tako rizik od svih poznatih suvremenih bolesti, jačajući kosti, utječući na rad srca i krvnih žila.

Pretilost se posebno preporučuje pretilim osobama jer smanjuje razinu kolesterola u krvi, sagorijeva masnoće i uklanja štetne toksine iz tijela.

Zaključujemo da je zdravo mršavljenje prvenstveno hodanje.

Da je hodanje put do zdravlja govori i činjenica da njime ublažavamo svakodnevnu napetost, stres, promjene raspoloženja, depresiju, pomažemo živčanom sustavu i osiguravamo miran san.

Najbolji učinak postižemo laganom šetnjom u prirodi, uz šumu, rijeku, zelenilo, jer čisti zrak dodatno smiruje napetost kao i zvukove prirode koji nam dolaze.

Priroda je naše izvorno stanište i tamo se najbolje osjećamo, tako da se veza ne smije prekidati, već je trebate stalno obnavljati. Liječnici preporučuju da hodamo što je više moguće, barem 1 sat dnevno, također da dob nije bitna, sve dok vas noge služe, poželjna je šetnja u prirodi.

Šetnja sa psom

Šetnja s prijateljima je vrlo dobra, ali šetanje sa psom je još bolje, jer ćete se tako nagovoriti na šetnju svaki dan. Sa svojim kućnim ljubimcem dobit ćete puno više od puke šetnje, dobit ćete puno ljubavi i razumijevanja, od naših ljubimaca dobivamo puno sretnih trenutaka u životu.

Produžit ćete mladost i shvatit ćete da je vrlo malo potrebno da bi osoba bila zadovoljna i sretna.

Potrošnja kalorija

Dat ćemo vam nekoliko vrlo korisnih savjeta kako vježbati i mršaviti tijekom redovitih svakodnevnih aktivnosti.

Vrijeme je da počnete razmišljati o laganom treningu i tjelesnoj aktivnosti. Podijelit ćemo nekoliko ideja o vježbama i potrošnja kalorija uskoro započinje, što svima nama jako odgovara.

  1. Potrošnja kalorija – skokovi

Neposredno nakon ustajanja napravite desetak skokova, dok voda za čaj i kavu ne proključa još 10, dok se pripremate za tuširanje još 5. Na taj način potrošnja kalorija iznosi oko 70 tisuća u minuti.

  1. Potrošnja kalorija – čučnjevi

Čučnjeve možete raditi tijekom sušenja kose, što obično traje oko 5 minuta. Napravite nekoliko čučnjeva dok to radite i potrošnja je oko 70 kalorija u 5 minuta.

  1. Potrošnja kalorija – tapkanje

Dok sjedite za svojim stolom, tapkajte nogom 25 puta jedno za drugim. Čak i ovako, otići će oko 30 kalorija.

  1. Potrošnja kalorija – koraci

Napredujete tijekom reklama dok gledate TV serije i filmove. TV reklame znaju trajati do 15-20 minuta u 1 sat programiranja. Tako u tom razdoblju možete sagorjeti 120 kalorija.

  1. Potrošnja kalorija – stepenice

Ako živite u stambenoj zgradi, nemojte ići liftom koračajući na svakom koraku, ne preskačite. 1 korak = 1 kalorija.

  1. Potrošnja kalorija – večera

Dok čekate da se griju večera, piće itd. radite čučnjeve i sagorijevate kalorije.

  1. Potrošnja kalorija – aps

Obavezno napravite nekoliko trbušnjaka prije spavanja. Počnite u 10 i povećavajte taj broj s vremenom.

  1. Potrošnja kalorija – dobar san

Naspavajte se jer dobar i dug san stvarno pomaže sagorijevanju kalorija, oko 60 na sat.

Svaka aktivnost je puno bolja od sjedenja, što više ovakvih trenutaka nađete u danu, to je bolje za vas i vašu liniju. Svakako pročitajte članak Hodajući putem do zdravlja.