Sasvim slučajno

Slučajno najbolje

10 trikova kako smanjiti masnoću kose

Ako je vaša kosa često masna i ne možete izdržati više od dva ili tri dana kako biste je održavali čistom, donosimo vam trikove kako riješiti ovaj problem.

Ovi vam koraci mogu pomoći u kontroli proizvodnje tih ulja.

  1. Ne perite kosu svaki dan: Kada perete kosu svaki dan, uklanjate prirodno ulje s vlasišta i kose i tako uklanjate sve hranjive sastojke. To dovodi do loma kose, sušenja vlasišta i peruti.
  2. Ne dodirujte kosu: U dodiru s rukama samo ćete je dodatno podmazati i žlijezde će proizvesti više ulja. Dakle, kad se prsti kreću prema vašoj kosi, podsjetite se da to nije igračka.
  3. Operite kosu obrnutim redoslijedom: To znači da prvo nanesete regenerator za kosu, isperite, a zatim nanesite šampon i isperite.
    Na taj će način vaša kosa biti njegovana i od balzama će dobiti sve što joj treba, ali na kraju neće biti masna.
  4. Osvježite kosu biljnom otopinom: Recept: u zdjelu stavite žličicu ili dvije suhog bilja, poput koprive ili naribane kore naranče ili limete, te je prelijte vrućom vodom. Ostavite biljke da se namaču vodom 10 do 15 minuta i pokrijte posudu. Procijedite, a zatim izlijte na kosu, umasirajte u vlasište i ostavite da djeluje tri do pet minuta. Zatim isperite hladnijom vodom kako bi kosa bila sjajnija.
  5. Upotrijebite suhi šampon: Ovo je sjajan način da pokupite višak ulja i napravite miris kose. Ali, nemojte pretjerivati ​​s upotrebom suhog šampona jer može začepiti pore na tjemenu. Jednom tjedno je u redu.
  6. Promijenite jastuk jednom tjedno: Ako je vaš jastuk masan od kose, opet će se proširiti na kosu.
  7. Ne perite kosu vrućom vodom: Pranje kose vrućom vodom ispire prirodna zaštitna ulja s kože i kose i ostavlja je suhom. Stoga kosu operite toplom, ali ne vrućom vodom, a na kraju je isperite hladnijom vodom – pomaže u zatvaranju pora i održavanju kose glatkom i sjajnom.
  8. Isprobajte različite frizure: Masna kosa je čak i bolja za izradu nekih frizura nego čista, jer kosa “ne teče”. Napravite zalizanu punđu ili ispletite pletenicu, tako ćete imati sjajnu frizuru i produžit ćete još jedan dan da ne operete kosu.
  9. Budite oprezni s toplinom: Ograničite upotrebu preša i ostalih alata za kosu koji proizvode toplinu. Čak i sušilo za kosu stimulira proizvodnju ulja toplinom koju emitira. Ako kosu morate sušiti fenom, pobrinite se da to radite na malo nižoj temperaturi, iako će vam trebati malo više vremena. Uz to, često izlaganje kose toplini oštećuje kosu, lomi je i stvara ispucale vrhove. Stoga izbjegavajte svakodnevno sušenje ili sušenje kose.
  10. Maske za kontrolu proizvodnje ulja: Napokon, možete napraviti domaću masku koja će vam pomoći u kontroli proizvodnje ulja. Pomiješajte jedan žumanjak, žličicu maslinovog ulja, pola žličice meda i 2-3 žličice jogurta. Također možete dodati 2-3 žličice vode kako bi smjesa bila malo rjeđa. Sve dobro promiješajte, nanesite na kosu od korijena do dna, stavite kapu za tuširanje ili zamotajte u pijune i ostavite da djeluje 15 do 45 minuta, a zatim isperite. Isprobajte ove savjete jedan po jedan kako biste znali pomaže li i koji od njih vašoj kosi.